Foorkramer Adelaire van Big Ben Palace

Foorkramers over Zuidfoor 2023: "Zeer tevreden, al gooiden werken aan metrostation wel wat roet in het eten"

De Zuidfoor in Brussel heeft dit jaar ongeveer 1 miljoen bezoekers gelokt, ondanks het slechte weer. Ook de foorkramers zijn over het algemeen tevreden, al gooiden werken aan het metrostation wel wat roet in het eten.

Vandaag is de laatste dag van de Brusselse Zuidfoor. Volgens het kabinet van de Brusselse schepen Fabian Maigain (Défi) trok de kermis meer dan een miljoen bezoekers. "In vergelijking met de voorbije jaren kan deze editie duidelijk een succes genoemd worden", klinkt het, "want in 2021 en 2022 kon de Zuidkermis respectievelijk zo'n 500.000 en 660.000 bezoekers bekoren." Maar wat vinden de foorkramers ervan?

Meer smoutebollen bij slecht weer

"Wanneer het niet regende, was er heel veel volk op de kermis", zegt foorkramer Guiseppe van de bekende bootjesmolen die al 32 jaar op de kermis staat. "Maar gelukkig heeft onze attractie een dak, dus als het wel regende, konden de mensen toch nog altijd een ritje maken op onze attractie."

Julien De Corte aan zijn smoutebollenkraam

Ook verkoper Julien van snackkraam De Corte is tevreden omdat er veel frietjes en smoutebollen over de toog gingen: "Die verkopen soms zelfs beter als het regent. Als het warmer weer is, kiezen de mensen eerder voor een pintje." 

Werken aan metrostation

De foorkramers die in de buurt van de werken aan het metrostation een kraam uitbaatten, spreken van een minder succesvolle editie. "Het is niet ideaal om dit jaar in de buurt van het metrostation te staan", klinkt het. "De kramen zijn moeilijk zichtbaar naast de hekken van de werken en de bezoekers moeten de straat oversteken."

Dat vindt ook Adelaire van lunapark Big Ben Palace: "Er waren misschien wel veel bezoekers op de Zuidfoor, maar dat betekent niet dat de bezoekers ook effectief de attracties bezochten. 80% van de mensen kwam dit jaar niet tot bij ons lunapark", zegt hij. "De stad Brussel deed haar best voor ons, maar ik hoop dat het volgend jaar toch beter is."

Achter deze hekken schuilt het lunapark van Adelaire

Meest gelezen