© Joren De Weerdt

Lisa Van Rossem, zus van Metejoor: “Problemen met mijn gezondheid zullen nooit achter de rug zijn”

Het kan soms snel gaan, en zo ook voor Lisa Van Rossem, de zus en backing vocal van zanger Metejoor. De 30-jarige zangers werd zeven jaar geleden nog de nieuwe Natalia genoemd, maar dan hoorden we even niets meer van haar. Nu schittert ze al even met haar broer in volle zalen en tekende ze onlangs haar eerste solocontract. Maar de Kempense sukkelt ook met haar gezondheid

debn

“Ik ben er nu pas klaar voor, zeker?”, vertelt Lisa Van Rossem aan Dag Allemaal over haar nieuwe doorbraak. “Ik ben al langer met muziek bezig, maar het vereist een bepaalde maturiteit en professionaliteit om er iedere keer opnieuw te staan.”

LEES OOK. Lisa, zus van Metejoor, gaat broer achterna en tekent eerste solocontract als LEEZ

Lisa Van Rossem heeft als LEEZ net haar eerste solonummer uit: Who Will Be There (It’s Me). In het Engels dus en niet zoals haar broer in het Nederlands. “Omdat ik van mezelf vind dat ik tien keer beter zing in het Engels, Joris voelt zich beter bij het Nederlands. Het is logisch dat we elk voor onze eigen sterkte gaan. We zien elkaar niet als concurrenten. Het zou fijn zijn als we samen de hitparade kunnen bestormen.”

Het was zus Lisa zelf die haar broer het duwtje in de rug gaf dat hij nodig had. Zij liet een opname van Joris horen aan producer Hans Francken. Zelf zegt Lisa dat ze er totaal ook geen idee van had of haar broer in de muziek wilde doorbreken. Maar zo geschiedde. En nu staan de twee ook vaak samen op het podium. “Hij heeft er zelf ook verdienste aan, hé”, lacht Lisa Van Rossem. “Omdat hij zoveel duetten heeft gedaan, sta ik soms mee vooraan, ik krijg dus mijn deel van de spotlights.”

LEES OOK. Hoogtepunt van Night of the Proms in Sportpaleis blijkt niet Metejoor maar zijn zus Lisa: “Het moet nog allemaal wat binnenkomen”

Maar daarnaast sukkelt Lisa ook met haar gezondheid. “Ik heb de ziekte van Crohn (een chronische ontstekingsziekte van de darm, red.), maar ook nog andere auto-immuunziektes die helaas niet te genezen zijn. Dat is soms pittig, maar ik heb een sterk doktersteam rond mij en met de nodige medicatie en de juiste mindset kan ik zijn wie ik wil zijn, zonder al te veel zorgen. Mijn medische toestand is voldoende onder controle om mijn ding te kunnen doen.”

Lisa Van Rossem op de Night Of The Proms.© Jef Matthee

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER