© Tom Palmaers

Bromfietser (24) onder invloed van alcohol en drugs vlucht voor politie: “Moeder had hem ten strengste verboden om te rijden”

Bornem -

Een bromfietser (24) sloeg afgelopen weekend in Bornem op de vlucht voor een politiecontrole. Toen de politie hem te pakken kreeg, bleek al snel waarom. De jongeman was onder invloed van alcohol en drugs en reed zonder toelating met de bromfiets van zijn moeder.

Sven Van Haezendonck

De jongeman, die met een bromfiets klasse B rondreed, nam de vlucht toen hij in de Molenveldweg door een politieagent naar de parking van de NMBS werd geleid. Daarbij negeerde hij een verbodsbord van het type C3, dat een verboden toegang in beide richtingen aangeeft voor alle bestuurders.

“Even verderop trof onze interceptieploeg enkel de bromfiets aan. De bestuurder had zich nog iets verder verstopt achter een haag”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland. De jongeman testte positief op het gebruik van cannabis. “Hij erkende anderhalve joint te hebben gerookt, en de nacht ervoor vier joints.”

Al rijverbod

Bovendien bleek de twintiger ook geen rijbewijs op zak te hebben, want hij had eerder al een rijverbod opgelopen tot 22 oktober dit jaar. “Daarna moet hij nog vier herstelexamens afleggen”, zegt Van de Sande.

Zijn moeder, op wiens naam de bromfiets ingeschreven staat, was niet op de hoogte van haar zoon zijn fratsen. “Zij had hem ten strengste verboden om met haar voertuig te rijden. We hebben de bromfiets ter plaatse ingehouden voor een periode van twaalf uur. Betrokkene moet voor de politierechtbank verschijnen.”

Het voorbije weekend controleerde de politie 976 bestuurders op alcohol en drugs. Daarvan hebben er 21 positief getest: 17 voor strafbare alcoholopname, twee voor drugs en eentje voor zowel alcohol als drugs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen