© BELGA

Van Brussel naar Brazilië: Islam Slimani zet na passage bij Anderlecht carrière verder in de kelder in Zuid-Amerika

Islam Slimani speelt dit seizoen voor het Braziliaanse Coritiba. Zijn nieuwe club maakte zondagavond zijn komst bekend. De 35-jarige Algerijnse spits was in de terugronde van vorig seizoen bij Anderlecht aan de slag. Aan het einde van het seizoen verlengde hij zijn aflopend contract niet.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Slimani deed het niet onaardig voor paars-wit met negen goals en een assist in zestien wedstrijden. Het lukte de Brusselaars echter niet om de topschutter aller tijden van de Algerijnse nationale ploeg (42 goals in 94 interlands) langer aan zich te binden.

Slimani kwam eerder in zijn carrière uit voor onder meer Premier League-clubs Leicester City en Newcastle United, de Franse teams Monaco, Lyon en Brest, het Turkse Fenerbahçe en het Portugese Sporting.

Hij moet Coritiba aan goals helpen in de strijd voor het behoud in de Braziliaanse hoogste klasse. De club staat na twintig wedstrijden negentiende en voorlaatste.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer