Klacht tegen reclame voor badkledij omdat model in bikini staat afgebeeld

Een vrouw heeft bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) een klacht ingediend tegen Marlies Dekkers. Op de advertentie voor badmode staat een vrouw in... bikini. De klaagster vindt dat ze als seksobject staat afgebeeld.

tg

De advertentie ter promotie van de Marlies Dekkers ‘swim collectie’ bevat een afbeelding van een vrouw met een zonnebril en in bikini. De klaagster vindt echter dat het hier gaat om een reclame waarin de vrouw als seksobject wordt beschouwd.

De JEP, die volgens sommige reclamebureau’s vaak erg preuts, heeft de klacht intussen onderzocht maar valt er dit keer niet over.

“De afbeelding van de vrouw heeft een rechtstreeks verband met het product waarvoor reclame gemaakt wordt. Rekening houdend met de huidige sociale context en de geldende fatsoensnormen, zijn we echter van oordeel dat deze afbeelding noch aanstootgevend noch onfatsoenlijk is en dat de vrouw er niet wordt voorgesteld als een seksueel object.”

Volgens de JEP getuigt de advertentie evenmin van een gebrek aan respect voor de waardigheid van de vrouw en is zij niet van aard om denigrerend over te komen ten aanzien van vrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen