© AFP

Opnieuw tientallen migranten gered op Middellandse Zee

Op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van Cyprus zijn 61 migranten die de oversteek naar Europa wilden maken door de Cypriotische kustwacht gered. Dat is maandag bekendgemaakt. Het afgelopen weekend werden al vele tientallen migranten in veiligheid gebracht die op de Middellandse Zee in problemen waren gekomen.

lto
Bron: BELGA

De migranten die door de autoriteiten in Cyprus zijn gered, zijn vermoedelijk uit Syrië of uit Libanon afkomstig. Smokkelbendes proberen steevast mensen uit - voornamelijk - Turkije, Libanon, Syrië, Egypte en Libië naar de EU-landen Italië, Griekenland of Cyprus te brengen. 

De oversteek van de Middellandse Zee is bijzonder risicovol, en vaak gebeuren dan ook ongelukken met tientallen doden als gevolg. Zo verdronken op 14 juni nog honderden migranten toen hun gammele, overvolle vissersboot zonk voor de kust van Griekenland.

Volgens de Griekse kustwacht werden ook de voorbije twee dagen tientallen migranten opgepikt in de Egeïsche Zee. 112 mensen slaagden erin vanuit Turkije de Griekse eilanden Kalymnos, Farmakonisi en Kos te bereiken.

Ook op het Italiaanse eilandje Lampedusa kwamen in het weekend honderden migranten aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer