China probeert met uitbreiding BRICS-partnerschap het Westen opnieuw economisch onder druk te zetten

Een uitbreiding van het BRICS-blok lijkt op tafel te liggen tijdens de vijftiende bijeenkomst van 22 tot 24 augustus in Johannesburg, Zuid-Afrika. Meer dan zestig staatshoofden kregen van de Zuid-Afrikaanse president, Cyril Ramaphosa, een uitnodiging.

Waarom is dit belangrijk?

Als het samengestelde bbp als maatstaf genomen wordt, wordt het Westen met de G7-landen al overklast door de BRICS-landen. Om de slagkracht van het blok op te drijven, hoopt China op een verdere uitbreiding.

De essentie: Er wordt geanticipeerd op een uitbreiding van het BRICS-blok. Maar er is nog onenigheid in de eigen rangen over wie er al dan niet bij mag.

  • Om de gezamenlijke stem van de opkomende economieën sterker te laten klinken, moet het BRICS-blok uitgebreid worden. Dat zei een Chinese diplomaat die niet bij naam genoemd wilde worden aan de Financial Times.
    • BRICS is een handelsblok dat bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. Het zijn allemaal opkomende economisc
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer