Wim Janssen

Minstens drie welpen van wolvin Noëlla lopen nog gezond rond in Limburg

Wolvin Noëlla heeft nog minstens drie gezonde welpen rondlopen in Limburg. Dat meldt Welkom Wolf en wordt ook bevestigd door het Agentschap Natuur en Bos. De welpen zijn ondertussen vier maanden oud. Vorige maand nog stierf wolf August, de vader van de kroost, na een aanrijding. Sindsdien is de toekomst van de jonge welpen onzeker.

Wolvin Noëlla zou minstens drie gezonde welpen hebben rondlopen in Limburg. Dat meldt Welkom Wolf. De jonge wolven werden vastgelegd op foto en video, maar uit veiligheid voor die welpen wordt enkel onderstaande foto vrijgegeven door Welkom Wolf. De foto dateert van zondagavond. De welpen zijn nu ongeveer vier maanden oud.

Wim Janssen

Vorige maand overleed vaderwolf August na een aanrijding. De toekomst van de - toen nog zeven - welpen, was onzeker, want een wolvenkoppel zorgt samen voor de welpen. Geen makkelijke opdracht voor moeder Noëlla dus. Zij ging vanaf toen alleen op jacht om haar kroost te voeden.

Noëlla vervulde die taak voorlopig met succes, want het lijkt alsof minstens drie welpen nog gezond en wel rondlopen. "Wellicht gaat het zelfs om vier of vijf overlevende wolvenwelpen", klinkt het bij Welkom Wolf.

Ook nu zijn de welpen nog afhankelijk van hun moeder. "Ze hebben de grootte van een Duitse herder, maar op deze leeftijd kunnen ze zelf nog niet jagen", klinkt het bij de vzw. "Ze zijn dus nog steeds volledig aangewezen op moeder Noëlla."

Meest gelezen