Werfkraan van 30 meter valt om in Gent en vernielt geparkeerde wagen

In Gent is vanmorgen een werfkraan omgevallen. Niemand raakte gewond, maar de kraan raakte wel een gebouw in aanbouw en vernielde een geparkeerde auto. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Rond 8 uur vanmorgen is een werfkraan van 30 meter hoog gekanteld. Dat gebeurde op een werf aan de Meulestedesteenweg vlak bij de Gentse haven. Sociale woningmaatschappij Thuispunt Gent bouwt daar nieuwe sociale woningen.

“We weten nog niet hoe het precies gebeurd is”, zegt Simon Stevens van Thuispunt Gent. “Gelukkig vielen er geen gewonden. Wel is er een auto van een buurtbewoonster helemaal vernield. Het project was nog in ruwbouwfase, het is onduidelijk welke vertraging dit zal opleveren.”

BEKIJK - De kraan vernielde in zijn val een geparkeerde auto:

Videospeler inladen...

De kraan bevond zich op een perceel aan de Meulestedesteenweg, maar viel in de richting van de Meulestedekaai. Daar stond een wagen van een buurtbewoonster geparkeerd. De kraan viel op de auto, die daardoor volledig vernield werd.

De oorzaak zal worden onderzocht door een expert. Tot zolang blijft de kraan liggen en is de Meulestedekaai afgesloten. Vermoedelijk kan de omgevallen kraan morgen getakeld worden.

Meest gelezen