Zuster Monica (84) overleden: schooldirecteur die politica en tv-figuur werd

In Zaffelare is zuster Monica overleden. Monica Van Kerrebroeck, was haar echte naam. Ze was gekend als schooldirecteur van de Sint-Bavohumaniora in Gent. Daarnaast was ze ook Vlaams Parlementslid voor CD&V en zetelde ze in de Gentse gemeenteraad. Ze was ook een tv-figuur, zo was ze te zien in "De slimste mens" en als jurylid van het VTM-programma "Recht van antwoord". Ze werd 84 jaar oud.

Zuster Monica werd in 1939 geboren als Monica Van Kerrebroeck. Op haar 21e trad ze in bij de Zusters van Liefde. Later ging ze in Leuven geschiedenis studeren. Maar voor veel mensen staat ze bekend als de directeur van Sint-Bavo in Gent. Tussen 1980 en 2000 stond ze aan het hoofd van de meisjesschool met de groene uniformen. 

Politieke carrière

In 2000 stapte ze in Gentse politiek. Ze was gemeenteraadslid tussen 2001 en 2006. Daarnaast was ze ook Vlaams Parlementslid van 2004 tot 2009. In 2006 werd lymfeklierkanker bij haar vastgesteld en verdween ze uit de Gentse politiek.

Maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 duwde ze de lijst in Gent. Veli Yüksel, die toen lijsttrekker was, omschreef haar als “iemand met een groot netwerk die aan politiek doet met empathie voor de mensen.”

De Slimste Mens ter Wereld

Zuster Monica was ook af en toe te gast in verschillende televisieprogramma’s. Zo passeerde ze bijvoorbeeld in “De Slimste Mens ter Wereld” en was ze te zien als jurylid van “Recht van antwoord”, een televisieprogramma van Goedele Liekens.

De afgelopen jaren verbleef ze in het woonzorgcentrum van Zaffelare. Daar is ze zondag overleden op 84 jarige leeftijd.

BEKIJK - Van schooldirecteur naar tv-persoonlijkheid: het parcours van zuster Monica:

Videospeler inladen...

Meest gelezen