Brand verwoest huis in Zonhoven: bewoner met CO-intoxicatie naar ziekenhuis

Zonhoven -

In de Alkenhoofseweg in Zonhoven is maandag een vrijstaande woning bijna volledig uitgebrand. De bewoner kon op tijd ontsnappen maar raakte toch geïntoxiceerd. Hij werd eerst opgevangen door buurtbewoners en nadien overgebracht naar het ziekenhuis.

Chris Nelis

© Tom Palmaers

Rond 13 uur zagen buurtbewoners rook opstijgen van onder een rolluik van het huis. Ze verwittigden meteen de hulpdiensten. “We wilden net naar het huis lopen toen we zagen dat een passerende fietser al aan het kloppen was op deuren en ramen”, zegt overbuur Harayten Gulbahar. “Plots kwam de bewoner naar buiten, zichtbaar aangedaan met de handen op zijn hoofd. Hij werd opgevangen door andere buren. Ondertussen zagen we de rookontwikkeling intens toenemen. Alles was hier een en al rook.” Ook de huizen in de omgeving kregen rook binnen. “Het was warm en de ramen staan dan open”, zegt Patricia Verbraeken. Inmiddels kon de bewoner Jeroen R. even uitrusten op een stoel bij buurvrouw Charlotte Veekmans.

Verward

“Hij was heel aangedaan en verward”, zegt Charlotte. “Ik heb hem wat te drinken gebracht. Hij beefde en was onder de indruk van de gebeurtenis. Ik ben heel blij dat hij buiten is geraakt. Als je zag hoeveel een rook daar hing… Als hij niet naar buiten was geraakt, vreesde ik het ergste. Hij heeft er heel zijn leven gewoond. Altijd met zijn ouders. Sinds enkele jaren alleen nadat zijn ouders verhuisd zijn. Het is niet dat we bij elkaar over de vloer komen, maar we kennen elkaar wel. Ik hoorde net dat hij licht geïntoxiceerd is. Gelukkig is het niet erger.”

Brandweerkapitein Bert Thijs: “De bewoner is licht geïntoxiceerd. We hebben geen zicht op oorzaak van de brand.”© Chris Nelis

De brandweer van de zone Zuid-West-Limburg was snel ter plaatse maar had heel wat werk om de brand onder controle te krijgen. De woonst is nagenoeg volledig uitgebrand en onbewoonbaar. “Naar de oorzaak van de brand hebben we voorlopig het raden”, zegt kapitein Bert Thijs.

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer