BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Toon Aerts slaat terug: “Een dikke en welgemeende middelvinger! ‘Vermoeden van onschuld’ bestaat hier niet”

Nadat het Anti-doping Tribunaal van de UCI hem vorige week opnieuw ongelijk gaf, slaat Toon Aerts in een statement hard terug. “Hier staan we dan, na anderhalf jaar in een juridisch getouwtrek, nu als valsspeler afgeschilderd. Plots als loser bestempeld. Het doet pijn en het voelt niet juist.”

51 reacties

  • Harry Vankrinkelen

    8 maanden geleden
    Broodroof 2 jaar uitsluiten als beroeps renner! OK het betreft een verboden produkt maar al die jaren dat hij aktief is werd er nooit iets gevonden in verband met doping kan het dan niet zijn dat er toch door omstandigheden en buiten weten van de renner iets is gebeurd dat dit produkt in zijn lichaam is gevonden? De UCI is een organisatie die totaal geen respect heeft en begrip voor enige uitleg van betrokkene.Alleen al de tijd dat ze nemen om betrokkene in te lichten zegt genoeg!
  • Charles Decaluwe

    8 maanden geleden
    Een hoop frustraties over de UCI, maar wat heeft de BWB voor zijn renner gedaan bij de UCI?
  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Zou wat gemakkelijk zijn. Stel je wordt gepakt door de douane met een paar kg drugs in je valies en je beroept je op het vermoeden van onschuld. Bewerend dat je niet weet hoe die in je valies gekomen zijn. Of je steelt in de winkel en wist niet dat het een betalend en geen gratis product was. Vermoeden van onschuld.
  • Geert Decaesstecker

    8 maanden geleden
    Als je kunt bewijzen hoe het spul in je lichaam is terechtgekomen dan zullen ze als antwoord geven doordat je weet hoe het in je lichaam kon komen moest je alles gedaan hebben omdat te vermijden. En omdat je het niet hebt vermeden wordt je daarvoor gestraft. De mensen die in dergelijke commissies zetelen leven boven de gewone mensen net zoals de politiekers. Ze kennen niets van de wereld en volgen alleen de lettertjes uit de dikke boeken en vullen hun zakken tot ze bijna afscheuren.
  • Jeannine Vervoort

    8 maanden geleden
    Voor eerlijkheidshalve zou de uci elke renner voor en na de wedstrijd moeten controleren Zelfs de renners die uit de wedstrijd gestapt zijn Ook zouden ze alles van de ploegarts en het eten moeten controleren Dan zouden ze deze voorvallen niet hebben