Google Maps

Opnieuw gewapende overval in villa in Brasschaat, verdachte aangehouden

In Brasschaat is een koppel in hun woning overvallen door een gewapende man. Het is de tweede keer in minder dan 24 uur tijd dat zo'n home-invasion plaatsvindt in Brasschaat. De verdachte, een man van 42 uit Ravels, is opgepakt en intussen aangehouden. De feiten zouden geen link hebben met de home-invasion bij Carmen Pfaff.

In Brasschaat heeft in minder dan 24 uur tijd een tweede home-invasion plaatsgevonden. Een home-invasion is een combinatie van een inbraak waarbij de bewoners thuis zijn en een overval met geweld. Vrijdag werd Carmen Pfaff nog in haar woning geconfronteerd met drie verdachten.

Zaterdag ging het om een koppel van 78 en 80 jaar dat thuis werd overvallen in de Wandeleerlei, een zijstraat van de Bredabaan. Het koppel raakte lichtgewond.

"Het koppel werd geconfronteerd met een gewapende verdachte die hen dwong om de kluis te openen. De verdachte is ervandoor gegaan met geld en juwelen. Hoeveel de buit exact bedraagt, moet nog verder onderzocht worden", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

De verdachte, een man van 42 uit Ravels, kon niet veel later opgepakt worden. "Het is door de samenwerking van verschillende politiezones dat het vluchtvoertuig van de verdachte gelokaliseerd kon worden en dat de politie er ook in geslaagd is om de verdachte te arresteren. Hij is intussen ook aangehouden voor diefstal met geweld met wapenvertoon en inbreuken op de wapenwet", zegt Aerts.

Geen link met overval bij Pfaffs

De twee incidenten op korte tijd zouden niets met elkaar te maken hebben. "We hebben uiteraard bekeken of de eerdere overval er iets mee te maken had omdat het gaat om twee zware feiten binnen de 24 uur. Maar op dit moment lijkt er geen link te zijn tussen de twee overvallen", aldus het parket.

Meest gelezen