Google maps

Man bedreigt twee agenten aan politiekantoor van Aalst met nepwapen

In Aalst heeft een man het politiekantoor aangevallen met een nepwapen. Daarbij bedreigde hij twee agenten. Andere agenten schoten hun collega’s ter hulp en hebben de man kunnen overmeesteren. Er wordt nu gekeken om de man gedwongen te laten opnemen in een psychiatrische instelling. 

Het incident gebeurde maandagnamiddag rond 16 uur in het politiekantoor in Aalst. Daar bedreigde een man van 35 twee agenten met een nepwapen. "Het ging om een perfecte replica die niet te onderscheiden valt van een echt wapen", zegt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). De twee agenten konden rekenen op de hulp van hun collega’s om de man te overmeesteren.

Volgens D’Haese zou de bedoeling van de man geweest zijn om neergeschoten te worden door de politie. Er wordt nu gekeken om de man gedwongen op te nemen in een psychiatrische instelling. "De geestestoestand van de man was dermate verward dat de collocatieprocedure onmiddellijk werd opgestart. De man zorgde eerder op de dag ook al voor onrust en onveiligheid binnen justitie, maar daar kan ik in belang van het onderzoek geen verdere uitleg over geven", zegt D'Haese. 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn, op het gratis nummer 1813, of op zelfmoordlijn1813.be. Nood aan een gesprek? Dan kan u 24/7 terecht bij Tele-Onthaal op het nummer 106. U kan ook chatten via www.tele-onthaal.be. Jongeren kunnen terecht bij Awel op telefoonnummer 102, of via chat op awel.be.

Meest gelezen