Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) kondigde de nettorente op de eenjarige staatsbon vanochtend aan.
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) kondigde de nettorente op de eenjarige staatsbon vanochtend aan. © Getty Images / Photo News

Nettorente op eenjarige staatsbon bedraagt 2,81 procent: “Belangrijk signaal voor banken”

De nettorente op de eenjarige staatsbon bedraagt 2,81 procent. Dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) vanochtend bekendgemaakt. “De brutorente is vastgelegd op 3,30 procent, met de roerende voorheffing zal het dus op 2,81 procent uitkomen”, aldus de minister. Van Peteghem spreekt van een belangrijk signaal voor de banken, die volgens hem dringend de spaarrente moeten verhogen.

156 reacties

  • Jos Van De Plas

    8 maanden geleden
    Mijn buikgevoel zegt doen, mijn verstand denkt aan Arco, het zilverfonds de huidige staatsschuld en de inflatie die aanhoudt.
  • Hugo Vernaillen

    8 maanden geleden
    Seintje aan de overheid die de staatsbon uitgeeft om de schulden te betalen. Schulden maken om schulden te betalen maakt de put alsmaar dieper. Doordenkertje.
  • Dirk Vandemoortele

    8 maanden geleden
    2,81% opbrengst- inflatie 2023=3,9% succes verzekerd wat een onzin en volksverlakkerij.
  • Ludo Van Damme

    8 maanden geleden
    Met de introductie van de zeer lucratieve Staatsbon worden de banken eindelijk wakker.
  • Yannick Ceulemans

    8 maanden geleden
    Als zelfs de overheid, de grootste schuldenberg van het land, een hogere rente kan aanbieden, dan is het echt wel mogelijk voor de winstmachine van de banken sector om de helft hiervan standaard tegemoet te komen.