zuster Monica Van Kerrebroeck - GentMonica Van Kerrebroeck in behandeling voor Kanker
Volledig scherm
PREMIUM
zuster Monica Van Kerrebroeck - GentMonica Van Kerrebroeck in behandeling voor Kanker © Joost De Bock / Bart Leye

COLUMN. Zuster Monica was van een ‘old school’ waarnaar vandaag weer grote vraag is. Ik heb het niet voor nonnen, maar ik had het wel voor haar

Columnist Jan Segers heeft het niet voor nonnen, maar had het wel voor zuster Monica. “Vandaag heten alle schoolhoofden directeur, ongeacht hun geslacht of gender, maar zuster Monica, die de plak zwaaide over Ten Doorn in Eeklo en Sint-Bavo in Gent, was onmiskenbaar een directrice.”

7 reacties

  • Jean-Marie Gijsen

    8 maanden geleden
    Non worden en zijn. Vroeger heel dikwijls verplicht want er moest en zou een nonneke in de familie leven. En spijtig dat ze er niet meer zijn. Want dat scheelt een pak in de rusthuizen. Minder nonnekes, meer torenhoge prijzen in de rusthuizen. We moeten ze altijd dankbaar blijven dat ze er waren. En er nog steeds zouden moeten zijn. Niet als godsdienstige groepering, maar als hulpvaardige groepering. Dat geldt trouwens ook voor de mannen. Waarom altijd winst maken ?
  • Fatima Marzouki

    8 maanden geleden
    Dankjewel Jan voor deze mooie woorden over zuster Monica. Het gaat haar goed hierboven 🤲🏼
  • eli bosch

    8 maanden geleden
    Er zouden meer 'nonnen' van dat kaliber moeten zijn om de huidige en toekomstige generaties terug op het juiste pad te brengen.
  • Lisette Nelissen

    8 maanden geleden
    Een grote dame inderdaad.
  • Liesbeth Joos

    8 maanden geleden
    nooit eerder reageerde ik via dit kanaal. Vandaag wel, als groentje en één van haar duizenden leerlingen die zuster Monica mee kneedde tot ontluikende en weerbare jonge vrouw. merci om mij mee groot te brengen, merci om jouw eerlijke kijk op de wereld, merci om Gent mooi groen te kleuren. Je was een specialleke en vergeten doen we jou nooit