Nederlandse politie arresteert internationaal geseinde Vlaming in vakantiepark: “Hij heeft nog gevangenisstraf van bijna 4 jaar”

Mechelen -

Een gespecialiseerde eenheid van de Nederlandse politie heeft in een vakantiepark in Zuid-Holland een 22-jarige Mechelaar in de boeien geslagen. De twintiger was daar met zijn gezin op vakantie, terwijl hij in ons land nog een celstraf van bijna vier jaar moet uitzitten.

Sven Van Haezendonck

Rechercheurs van de politiezone Rivierenland voerden onderzoek naar de verblijfplaats van de man, die nog een gevangenisstraf van 1.385 dagen heeft openstaan. “Er was een sterk vermoeden dat hij met zijn gezin in een vakantiepark in Nederland verbleef”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

Tegen de Mechelse twintiger liep een internationaal aanhoudingsbevel. Dat leidde tot intense contacten tussen politiemensen van de zone Rivierenland en hun Nederlandse collega’s. Vorige week donderdag kon het Team Parate Eenheid van de politie van Rotterdam de Mechelaar ’s avonds arresteren in het vakantiepark.

Ondertussen loopt de procedure om de veroordeelde twintiger opnieuw over te brengen naar ons land. “Wij willen het FAST-team van de federale politie en de Nederlandse politie danken voor de samenwerking die heeft geleid tot de arrestatie van de man.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen