De wijk Pissevin in het zuidwesten van Nîmes wordt gekenmerkt door armoede en drugproblematiek
AFP or licensors

Jongen van 10 jaar doodgeschoten in Zuid-Franse stad Nîmes: "Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats"

Een 10-jarige jongen is gisteravond doodgeschoten in de Zuid-Franse stad Nîmes. De jongen zat in de auto bij zijn oom, die ook werd geraakt. De Franse minister van Binnenlandse Zaken spreekt van een afrekening in het drugsmilieu, waarvan de jongen slachtoffer is geworden. De familie van het kind is niet betrokken bij criminele zaken. Op sociale media circuleren beelden van een schutter.

Maandagavond rond half twaalf 's avonds ontstond een vuurgevecht in de wijk Pissevin in de Zuid-Franse stad Nîmes. Een schutter opende meerdere keren het vuur in de buurt van de Avenue des Arts, voordat hij in een auto wegvluchtte. Een auto met daarin een man aan het stuur en twee kinderen op de achterbank werd geraakt. 

Eén van de inzittenden, een jongen van 10 jaar, werd geraakt in de rug en overleed aan zijn verwondingen. De bestuurder, tevens de oom van de jongen, werd ook drie keer geraakt, maar verkeert niet in levensgevaar. Het andere kind, een neefje van de bestuurder, raakte niet gewond.

De politie zoekt nog naar de dader(s). Op beelden die circuleren op sociale media is te zien hoe de schutter meermaals in het rond schiet, een auto raakt en daarna vlucht met een andere auto. Zijn schoten vermengen zich met het geschreeuw van de bewoners.

BEKIJK - Jongen van 10 jaar doodgeschoten in Zuid-Franse stad Nîmes:

Videospeler inladen...

Drugsproblematiek

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin laat weten dat dit "enorme drama niet ongestraft zal blijven". "Het kind werd gedood tijdens wat lijkt op een afrekening tussen drugsdealers. De politie heeft afgelopen weken al verschillende drugsdealers opgepakt en zal haar aanwezigheid nog meer opvoeren", schrijft Darmanin op X, het voormalige Twitter.

Het district in het zuiden van Nîmes staat bekend bij de autoriteiten als een plek waar geregeld drugs gedeald worden. De procureur van de stad, Cécile Gensac, laat weten dat de getroffen familie op geen enkele manier betrokken is bij criminele feiten. "Ze waren gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats", zegt ze. 

In Pissevin werd in januari ook al een 39-jarige man doodgeschoten bij een afrekening in het drugsmilieu. Volgens de meest recente cijfers hebben er de voorbije jaren zowat vijftien afrekeningen plaatsgevonden in de wijk, die gekenmerkt wordt door grote armoedepercentages en drugproblematiek.

Meest gelezen