© foto: Anneke Janssen

Zowel Thijs Römer als Openbaar Ministerie in hoger beroep in zedenzaak

De Nederlandse acteur Thijs Römer gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dinsdag gemeld. Ook het Openbaar Ministerie geeft aan in hoger beroep te gaan.

lto
Bron: BELGA

Römer werd twee weken geleden door de rechtbank in Assen, in de provincie Drenthe, veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde hem daarnaast de maximale taakstraf op van 240 uur. Verder moet Römer zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

De rechtbank achtte bewezen dat de acteur schuldig is aan strafbaar grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij verleidde de meisjes online tot het plegen van ontuchtige handelingen bij zichzelf en het sturen van naaktfoto’s. Dat is gebeurd tussen november 2015 en november 2017 toen de meisjes 14, 15 en 16 jaar waren.

Ook het Openbaar Ministerie gaat in beroep. “Het hoger beroep dat door het OM is ingesteld ziet met name op de vrijspraak voor feit 2 - het onverhoeds toesturen van een naaktfoto - en niet op de door de rechtbank opgelegde straf”, meldt een woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer