Politie houdt klopjacht in Brugge na melding dat “twee mensen over gevangenismuur zijn geklommen”, maar er blijkt niemand ontsnapt

De politie heeft dinsdag een grote klopjacht gehouden, nadat een voorbijganger had gemeld dat hij twee gedetineerden over de muur van de Brugse gevangenis had zien klimmen. Dat bleek vals alarm: bij een telling bleken alle gevangenen nog aanwezig te zijn.

Bron: Eigen berichtgeving

Een voorbijganger die rond het middaguur langs de Brugse gevangenis passeerde, belde naar de politie met het bericht dat hij twee mannen over de gevangenismuur had zien klauteren. De twee zouden volgens de beller ook over de omheining zijn geraakt, en weggelopen.

Daarop werd in de Brugse gevangenis ‘Code rood’ afgekondigd. Niemand mocht de gevangenis nog in of uit, ook bezoekers en advocaten niet. De bijna 850 gedetineerden die in de gevangenis verblijven, werden allemaal naar hun cel teruggebracht en geteld.

Uit die telling bleek dat alle gedetineerden nog aanwezig waren. Rond half twee werd de alarmfase afgeblazen. (cel, cga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen