Vladimir Poetin, stafchef Valeri Gerasimov en minister van Defensie Sjojgoe
Volledig scherm
Vladimir Poetin, stafchef Valeri Gerasimov en minister van Defensie Sjojgoe © AFP / EPA

Woede in Rusland over het teleurstellende verloop van oorlog groeit, hardliners eisen dat Poetin meteen ingrijpt

De Russische elites zijn angstig en ongerust omdat de situatie in Rusland weinig rooskleurig oogt. De roebel verzwakt. De schok van de mislukte Wagneropstand moet nog wegebben. En de woede over het teleurstellende verloop van de oorlog in Oekraïne groeit niet alleen onder de elites, maar ook binnen de veiligheidsdiensten. Hardliners eisen het ontslag van twee sleutelfiguren binnen het Kremlin en willen dat de oorlog agressiever wordt gevoerd.

21 reacties

  • Polutnik Ronald

    8 maanden geleden
    De lange afstandsraketten zouden al heel veel oplossen , maar wanneer gaan ze die pas leveren is de vraag . Ondertussen blijft het Russisch volk Poetin steunen zolang daar in Rusland geen mensen sneuvelen .
  • Frank Vandevoorde

    8 maanden geleden
    De ‘peilingen’ in Rusland zeggen niks. Het enige wat eruit af te leiden is dat de eenmansdictatuur zal aanhouden. We zullen nooit weten wat de Russen echt denken want ze durven er niet voor uitkomen.
  • Peter John Vermeersch

    8 maanden geleden
    Gekke oorlog. Stemmen zijn bedrog. Waar gaat dit eindigen? Temeer omdat Poetin geen gezichtsverlies wil lijden
  • guy meynen

    8 maanden geleden
    Rusland spant zich blijkbaar niet hard genoeg in. Volgens de hardliners... wat stellen ze voor ? Niets concreets. Precies dat is akelig...
  • Michel Joosen

    8 maanden geleden
    Er is nog een andere optie, die de rust in Rusland en internationaal volledig zou doen terugkeren; namelijk alle Russische inmenging en oorlogsdaden in Oekraïne stoppen en een volledige terugtrekking uit de bezette gebieden. De oorlog is begonnen om Poetin bij het eigen volk als sterke leider te profileren en zo hun steun en stem te krijgen. De Westerse democratie, en niet de NATO, is immers de echte bedreiging voor zijn dictatoriaal regime en voor zijn rijke entourage.