© De Waarzeggers

Joke Van de Velde vertelt open over overlijden van haar zus: “Het verdriet wordt alleen maar groter”

Ex-Miss België Joke Van de Velde zegt dat ze nog lijdt onder de dood van haar zus Belinda: “We hadden net woorden gehad toen het gebeurd is, ik denk dat dat het allemaal nog wat moeilijker maakte.”

Paul Demeyer

In een interview met het weekblad Dag Allemaal praat ex-Miss België Joke Van de Velde deze week zeer openlijk over het overlijden van haar 13 jaar oudere zus Belinda, in oktober vorig jaar. “Op het einde hadden we af en toe wat wrijvingen, zoals in elk goed huishouden zeker? We hadden net woorden gehad toen het gebeurd is, ik denk dat dat het allemaal nog wat moeilijker maakte.”

Joke vertelt over hoe ze aanvankelijk reageerde op het overlijden: “Ik was kwaad en vol onbegrip, ik kon zelfs niet naar haar foto kijken die bij mij thuis op de kast staat. Ik heb het er nog altijd moeilijk mee. Meer nog, het verdriet neemt alleen maar toe. Ze zeggen dat de tijd alle wonden heelt, maar bij mij is dat niet het geval. Integendeel, de wonde wordt alleen maar groter.”

De ex-Miss vertelt dat ze aanvankelijk niet van plan was haar zus te gaan groeten. “Toen ik een laatste groet bracht aan mijn peter, de vader van mijn papa, vond ik het echt niet mooi om een dode mens te zien liggen.” Ze deed het uiteindelijk tóch. “Ik herinner mij dat ik haar hand nog eens wilde vasthouden, maar ik kón het gewoon niet. Het was te moeilijk. Zij lag daar met haar kleine handjes. (glimlacht) Belinda had echt kleine handen en kleine voeten.”

Belinda Van de Velde overleed plotseling in oktober vorig jaar. Een doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER