© AFP/Better Up

Prins Harry heeft plots volle haardos op nieuwe foto: “In zijn boek lacht hij nog met Williams haarverlies”

Een nieuwe profielfoto van prins Harry (38) op de website van Better Up, een start-up die hij steunt, doet royaltywatchers in de haren krabben. Harry is op de foto wel heel harig, terwijl hij recent nog gefotografeerd werd met een kalende kruin en dunner wordende haardos. In zijn biografie ‘Spare’ lacht de prins nog met zijn kalende broer, nu lijkt het erop dat het haarverlies ook voor hem een probleem wordt.

edb

Het verschil is onmiskenbaar: op de nieuwe foto heeft Harry dik en donkerder haar, terwijl hij op foto’s van een polowedstrijd midden augustus duidelijk de eerste tekenen van kaalheid vertoont. Liet hij een transplantatie uitvoeren? Een bron uit de omgeving van de prins ontkent dat gerucht.”De prins heeft geen tijd voor die dingen”, klinkt het. Dezelfde bron ontkent ook dat Harry een pruik zou dragen en dat de foto’s bewerkt zouden zijn.

Prins Harry op 12 augustus, enkele dagen voor de ‘harige’ foto online verscheen.© AP

Fabian Martinez van London Hair Clinic suggereert in US Express dat de prins op de foto mogelijk ‘haarvezels’ heeft gebruikt voor een dikker ogende haardos. De van keratine of katoen gemaakte vezels hechten zich aan de aanwezige haren, waardoor die dikker lijken. Het product, dat aangebracht wordt met een spuitbus, “creëert een optische illusie van verhoogd volume en densiteit, vooral op plekken waar je haar dunner of schaarser wordt”, aldus Martinez. Haarvezels kunnen lichte regen en zweet weerstaan, maar het blijft een tijdelijke oplossing. Wanneer het haar gewassen wordt, is het effect verdwenen. Het bevordert haargroei ook absoluut niet.

Kaal tegen 50

Britse royaltywatchers wijzen op de ironie van de situatie. Prins Harry drijft in zijn biografie Spare, die vorig jaar uitkwam, nog de spot met zijn kalende broer. Hij noemt het haarverlies van kroonprins William in het boek “alarmerend” en wijst erop hoe vergevorderd diens kaalheid al is, ondanks het leeftijdsverschil van amper twee jaar tussen de broers.

Prins William op Wimbledon in juli.© REUTERS

Harry liegt niet wanneer hij schrijft dat het verschil groot is. Volgens dokter Asim Shahmalak van Crown Clinic in Manchester zit Harry tien jaar achter op William op vlak van haarverlies. Harry zat op zijn 36ste in de fase die zijn grote broer op zijn 26ste al had bereikt. Andere experten voegen toe dat Harry’s haarverlies versneld zou zijn sinds hij naar de Verenigde Staten verhuisde met Meghan, en dat hij volledig kaal zal zijn tegen zijn vijftigste.

LEES OOK. Antwerpse zanger Ivann trok naar Turkije voor transplantatie, nu helpt hij kalende mannen: “Soms zegt de echtgenote: dit is niet meer leefbaar”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER