Hond Milo die opdook na maand op de dool, sterft alsnog bij baasje in Herentals 

In Herentals is de vermiste hond Milo die na een maand terug thuis was, zes dagen later toch gestorven. De 12-jarige golden retriever was heel erg verzwakt doordat hij zo lang weg was. "Het is niet gemakkelijk, maar wel het beste voor Milo", zegt zijn baasje Danny Clissen aan Radio2.

Het leek wel een mirakel toen golden retriever Milo na een maand vermissing vorige week opnieuw opdook in Herentals. De organisatie LostDogzzz sprak zelfs van een unicum. Honden die zo lang vermist zijn, komen namelijk zelden terug. Milo bleek wel fel vermagerd. Zes dagen na zijn thuiskomst is de hond alsnog gestorven. "We zijn blij dat we hem toch nog hebben teruggezien, maar hij was zo verzwakt dat het beter is dat hij nu niet meer hoeft af te zien", zegt baasje Danny Clissen.

Pootafdruk als herinnering

"Milo is opgebaard in het crematorium en we gaan hem straks bezoeken. Daarna zullen we zijn assen meenemen en misschien een pootafdruk maken, zodat hij toch een blijvend plaatsje krijgt in het gezin", zegt Danny. "Hij was al 12 jaar. Dat is een mooie leeftijd. De dierenarts had ook bij de laatste inenting gezegd dat we daar rekening mee moesten houden. Alle tijd die we nog kregen, was extra. Maar extra is nooit genoeg hé. Je wil altijd meer."

Meest gelezen