Kobe Ilsen moet muziek aanpassen voor directeur Bond Zonder Naam: “En wij maar proberen dat oubollige imago af te schudden”

Kobe Ilsen wijdde een aflevering van zijn radioprogramma ‘#weetikveel’ aan de geschiedenis van de Bond Zonder Naam, maar startte met een verkeerde noot. Letterlijk. Directeur Barbara Torfs, aanwezig in de studio, was het namelijk niet eens met zijn muziekkeuze.

Wout Desmytere

Ilsen wilde de aflevering starten met Breng eens een zonnetje van Bob Scholte. De luisteraars merkten het niet, maar op een filmpje dat Radio 1 zelf deelde was te zien hoe Torfs bij de eerste noten met haar ogen begon te rollen. De presentator legde na enkele ogenblikken de uitzending even stil.

“Barbara is het niet eens met de keuze”, klonk het geamuseerd. “Maar het staat in jouw Spotify-lijst!” “Ja, goed, maar wij proberen zo ons best te doen om dat stoffige en dat oubollige er af te halen en dan begin jij met dit nummer. Dat is voor mij echt een stereotype om Bond Zonder Naam in een bepaald hokje te duwen.”

Waarop Ilsen nederig het hoofd boog en enkele andere nummers uit de lijst voorstelde. Na die valste start schoot de uitzending officieel in gang met Habibi van Tamino. Gelukkig kon iedereen er om lachen.

Beluister de volledige uitzending hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER