© Stride Europe

Gents bedrijf ontwerpt gym voor FC Barcelona: "Ook bezig met Olympique de Marseille en Al-Ittihad"

Stride Europe bouwt fitnesszalen en sportfaciliteiten op maat. Onder meer FC Barcelona doet een beroep op het Gentse bedrijf. "Bij topclubs wordt veel geïnvesteerd in spelers, maar trainingsruimtes zijn vaak gedateerd", vertelt een van de zaakvoerders Leander Verbraeken.

Verschillende voetbalclubs doen een beroep op het Gentse bedrijf Stride Europe. Recent mocht een team de nieuwe gymzaal van FC Barcelona ontwerpen. "We zijn inderdaad gekend voor onze projecten bij voetbalclubs. Wij ontwerpen en bouwen een volledige trainingsfaciliteit. Het kleinere trainingsmateriaal produceren we zelf. Het was een hele eer om dit voor Barcelona te doen." 

© Stride Europe

"In België hebben we de meeste ploegen als klant. Denk aan Union SG, Royal Antwerp FC en KV Mechelen. In Nederland is dat Feyenoord, AZ Alkmaar en Willem II. We zijn ook actief in het hockey en het wielrennen. Onder meer Mathieu van der Poel traint met ons materiaal. AA Gent is een apart verhaal. Als Gents bedrijf zou het mooi zijn om daar ook iets bij te dragen, maar de club heeft zelf al uitstekende trainingsfaciliteiten." 

Saoedi-Arabië

"Tien kilo geleden was ik personal trainer. Op een bepaald moment heb ik met een jeugdvriend besloten om zelf materiaal te ontwikkelen. Op die manier is de bal aan het rollen gegaan en zijn we in de topsport beland. Op dit moment zijn we klaar voor een nieuw jeugdcomplex bij Olympique de Marseille. Dat bouwen we in november. Voor de nieuwe ploeg van Karim Benzema in Saoedi-Arabië, Al-Ittihad, zijn we in de ontwerpfase. We schrijven een mooi verhaal en zijn gestaag aan het groeien", besluit Verbraeken.

© Stride Europe

Meest gelezen