Jan Van Gorp en Jan Mortelmans volgen Bart Verhoeven (links) op, respectievelijk als fractieleider en als afdelingsvoorzitter.© CVR

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt duidt nieuwe voorzitter en fractieleider aan

Lier -

Jan Mortelmans (59) is de nieuwe voorzitter van Vlaams Belang Lier-Koningshooikt. Hij volgt Bart Verhoeven op, die eerder met de voltallige gemeenteraadsfractie ontslag nam. In de gemeenteraad wordt Verhoeven als fractievoorzitter opgevolgd door Jan Van Gorp (81).

Chris Van Rompaey

LEES OOK. Voltallige fractie Vlaams Belang Lier neemt ontslag na ernstige vertrouwensbreuk met provinciaal partijbestuur

“We werken met onze afdeling aan een nieuwe bestuursploeg, met nieuwe mensen en oudgedienden. Ik heb mij kandidaat gesteld voor het voorzitterschap en het afdelingsbestuur heeft dit unaniem aanvaard. We ronden in de loop van de volgende maanden het verkiezingsprogramma én de lijstvorming af”, zegt Jan Mortelmans, ooit volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid.

“Het Vlaams Belang zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar de nadruk leggen op een beleid dat onze mensen eindelijk op de eerste plaats zet met de nadruk op een veilig Lier en Koningshooikt, met een bruisende lokale economie en gezinnen die op een betaalbare manier kunnen wonen. Er moet ook veel aandacht gaan naar onze senioren, de aanpak van de armoede en een doorgedreven aanpak van onze straten en pleinen”, aldus de nieuwe afdelingsvoorzitter.

Deze speerpunten worden uitgedragen door een nieuwe, vierkoppige gemeenteraadsfractie onder leiding van gewezen gemeente- en OCMW-raadslid Jan Van Gorp. “Met zijn jarenlange ervaring in zowel OCMW- als gemeenteraad én zijn verleden als lokale middenstander én boegbeeld van het protest in de jaren negentig tegen de onzalige verkeerscirculatieplannen, zal Van Gorp uiteraard onder meer veel aandacht besteden aan de lokale economie met een bruisende handelsas én de mobiliteit”, benadrukt Mortelmans.

Luc Van Oosterwijck en Ellen Lissens nemen als opvolger zo goed als zeker hun mandaat op. Over de vierde naam is er nog geen zekerheid. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier