BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België moet opdraaien voor de water- en stroomfactuur van asielzoekers die pand naast CD&V-hoofdkwartier kraken

De water- en energiekosten in het gebouw in de Wetstraat - naast het CD&V-hoofdkwartier - dat door asielzoekers wordt bewoond, zijn voor de rekening van de Belgische staat en Fedasil. Dat heeft de vrederechter maandag beslist. Op 29 juni waren de twee partijen al veroordeeld door de arbeidsrechtbank om fatsoenlijke leefomstandigheden aan te bieden aan de bewoners. Daartegen waren ze in beroep gegaan.

162 reacties

  • Tim Michiels

    8 maanden geleden
    Eigenaar moet alles toch laten af sluiten? Nu moeten wij alles betalen... alle gekheid op een stokje...
  • Norbert De Keulenaer

    8 maanden geleden
    Als zowel de water als de elektriciteitsmaatschappij zelf aansprakelijk gesteld worden is er binnen de 24 uur geen water en elektriciteit meer in dat gebouw, zeker weten !
  • Robert Van Aelst

    8 maanden geleden
    Alle leegstaande panden afbreken en de nuts voorzieningen afkoppelen
  • Michael Dubois

    8 maanden geleden
    Je hebt meer rechten als kraker dan als huis eigenaar hahahahaha. Belgie is toch een geweldig land he als werkende mens, uitgeperst door de politiek om de 100 ministers te kunnen betalen, laagste pensioen, hoogste en meeste belastingen etc... Geweldig toch om een werkende Belg te zijn.
  • Marco brilmans

    8 maanden geleden
    Dit is gewoon het gevolg van gebrek aan probleemoplossing bij asiel en migratie. Ook justitie schiet hier te kort, kraakpanden zouden verboden terrein moeten zijn, punt. Stop met de besluiteloosheid en dubbelzinnigheid in wetgeving, dit kost België (lees : de belastingbetaler) massa's geld.