Antwerp-superfan Eric leeft toe naar heenmatch in voorronde Champions League: "Hard naar uitgekeken"

Het zijn spannende tijden voor supporters van voetbalclub Antwerp. De club speelt vanavond de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Champions League. Als het zich wil kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, moet het in twee matchen voorbij AEK Athene geraken. "Dat is nooit eerder gebeurd en je voelt dat zoiets leeft onder de supporters", zegt Eric Pillin van supportersclub ASC Leeuwlant.

Vanavond speelt voetbalclub Antwerp de heenmatch van de laatste voorronde voor de Champions League tegen AEK Athene. Als Antwerp wint, kan het een belangrijke stap zetten om voor de eerste keer de Champions League te spelen.

"Je voelt dat de supporters heel zenuwachtig zijn voor vanavond", klinkt het bij Eric Pillin, de voorzitter van supportersclub ASC Leeuwlant en uitbater van een krantenwinkel aan de Bosuil.

Ik denk dat de speler zich vrijdag wat ingehouden hebben, omdat er vanavond veel meer op spel staat

Eric Pillin, de voorzitter van supportersclub ASC Leeuwlant

"Zeker na de wedstrijd van vrijdag (Antwerp speelde 1-1 gelijk tegen OH Leuven, nvdr.) is het vertrouwen van de supporters in de ploeg niet optimaal, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden", gaat Eric verder. "Persoonlijk denk ik ook dat ze zich vrijdag wat hebben ingehouden omdat ze weten dat er vanavond veel meer op spel staat."

Hopen op goede uitgangspositie

Als Antwerp zich na twee wedstrijden de betere toont tegen AEK, wacht de jackpot van de Champions League. "Dat zou de club een enorme financiële boost geven. Als we vanavond geen doelpunt slikken, hebben we een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd in Athene. Maar we hebben een goede verdediging, dus dat komt goed."

De wedstrijd tussen Antwerp en AEK begint vanavond om 21.00 uur. Volgende week woensdag om hetzelfde uur is de terugwedstrijd in Athene.

Meest gelezen