© BELGA

Yanina Wickmayer recht de rug na eerste set en plaatst zich voor tweede kwalificatieronde US Open

Yanina Wickmayer (WTA 86) heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de US Open. In de eerste ronde verloor de 33-jarige Limburgse de eerste set tegen de Canadese Katherine Sebov (WTA 141), maar ze zette daarna nog orde op zaken.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Wickmayer, het derde reekshoofd in de kwalificaties, versloeg Sebov uiteindelijk in drie sets met 6-7 (3/7), 7-5 en 6-2. De partij duurde twee uur en 37 minuten. In de volgende ronde komt de Belgische uit tegen de Britse Harriet Dart (WTA 140), die de Française Chloe Paquet (WTA 209) ook in drie sets versloeg (3-6, 6-4, 6-1). De Britse versloeg Wickmayer al eens in 2018 in de kwartfinales op het WTA-toernooi in Surbiton. 

Eind juli maakte Wickmayer opnieuw haar intrede in de top honderd. Haar beste resultaat in New York is een halve finale in 2009 en de vierde ronde een jaar later.  Nadien kwam ze nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar werd ze in Flushing Meadows in de tweede kwalificatieronde geklopt door de Oekraïense Daria Snigur.

Voor een plaats op de hoofdtabel van het vierde en laatste Grand Slam van het seizoen moeten er drie kwalificatiewedstrijden gewonnen worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer