Musk bevestigt tegenover het Pentagon dat hij met Poetin heeft gesproken

Tijdens een gesprek met Colin Kahl, een voormalige Amerikaanse viceminister van Defensie, over de Starlink-satellieten die Oekraïne van internet voorzien, bevestigde Musk dat hij persoonlijk met de Russische autocraat Vladimir Poetin heeft gesproken over de oorlog in Oekraïne. Dat schrijft de New Yorker.

Waarom is dit belangrijk?

In het najaar van 2022 deden er al geruchten de ronde dat Musk met Poetin zou gesproken hebben over het militaire conflict in Oekraïne. Tot nu toe heeft de miljardair altijd ontkend dat hij contact heeft gehad met Poetin.

In het nieuws: Het telefoongesprek tussen Musk en Kahl dateert al van oktober 2022.

  • Tijdens dat gesprek hadden de twee mannen het over de Starlink-satellieten. Die werden ingezet om Oekraïeners een betrouwbare toegang te blijven geven tot het internet. Musk zou toen gezegd hebben dat hij contact had met Poetin.
  • "Hij maakte zich zorgen over de betrokkenheid van Starlink bij de Oekraïense oorlogsinspanningen en wat Rusland hiervan zou vinden", zegt Kahl in een interview met de New Y
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer