Saskia en David konden de score amper geloven. Ze kregen het maximum van de punten.© VTM

Na 454 afleveringen is het zover: maximumscore voor B&B in ‘Met Vier in Bed’: “We stonden versteld, en dat gebeurt niet vaak”

Mechelen, Dudzele -

Na 13 jaar en 454 afleveringen is het zover: in het tv-programma Met Vier in Bed werd de maximumscore bereikt. De eer is weggelegd voor de in Dudzele gelegen B&B BBruT, uitgebaat door het Mechelse koppel David Verheyden (48) en Saskia Vandermeersch (51). “We hadden ook in Mechelen een B&B kunnen starten, maar de lokroep van de kust was te groot.”

Tom Vets

90 op 90. Saskia en David konden het afgelopen dinsdag op VTM amper geloven. “Bij elke vijf bedjes kregen we kippenvel. We snappen nog altijd niet dat we zulke goede indruk nalieten”, zegt Saskia. “We waren sprakeloos, en dat gebeurt zelden”, lacht David. “Het was de bekroning van twee pittige jaren.”

Hun stunt is pas helemaal opmerkelijk omdat er sinds dit seizoen een extra categorie is om op gequoteerd te worden. “We werkten vanuit ons buikgevoel, zoals anders. We deden net hetzelfde als voor andere gasten. Blijkbaar kwam het warme welkomstgevoel perfect over. Voor het ontbijt krijgt David alle credits.”

Hun project is een late carrièrewending. “Ik zat twintig jaar in de sales bij Telenet”, zegt Saskia. “Terwijl David nog altijd werkt in de interieurwereld.” Het koppel hield er altijd van om mensen in de watten te leggen. “Er werd vaak gezegd om iets in deze sector te beginnen, maar we hadden helemaal geen horeca-ervaring. Toen de dochters groot genoeg waren, kriebelde het toch om een avontuur aan te gaan: een flat in het zuiden of iets gek doen in eigen land. Het was lastig om de dochters ‘achter te laten’, maar het was nu of nooit.”

(lees verder onder de video)

Rock-’n-roll

Ze combineerden hun jobs nog een tijdje met de opbouw van de B&B. “Dat was heftig, maar ondanks de vermoeidheid deden we door. Alle positieve reacties hielden ons overeind. Sinds mei ben ik gestopt bij Telenet. Met pijn in het hart”, aldus Saskia.

Over de locatie van hun B&B was het koppel het al snel eens. “Mechelen is een mooie stad, maar we zijn zot van de kust”, zegt het koppel. “Knokke was een optie, maar onbetaalbaar. We zijn ook gecharmeerd door Damme. Dudzele ligt tussen Knokke en Damme in de polders, vlak aan fietsroutes en het Schipdonkkanaal.”

“Er is helaas bitter weinig tijd om geregeld naar Mechelen te komen”, zegt David. “In de weekends op bezoek bij de dochters? Helaas, dan is het in Dudzele rock-’n-roll. Daarom blokkeren we enkele dagen per jaar die in het teken van onze kinderen en kleinzoon staan. Maar als startende ondernemers met een pittige investering moeten we voluit gaan.”

Unieke stukken

Het erfgoedpand telt zes logeerkamers en veertien bedden. Er is ook een vergaderzaal met faciliteiten, om op weekdagen professionele klanten te bedienen. “De B&B is gevestigd in een erfgoedpand van tweehonderd jaar oud. We hielden rekening met het gebouw, hoewel ecologie ook belangrijk was”, zegt David. “Zo zijn er meerdere warmtepompen en een eigen waterzuiveringssysteem.” De inrichting is gelinkt aan hun verleden. “We reisden vaak en brachten unieke stukken mee. Vaak van zuiderse origine. Toch ervaar je meteen dat je je in een oude boerderij bevindt. We wilden het karakter niet kwijt.”

“Wat het verhaal is achter de naam BBruT? We begonnen de verbouwing in de varkensstal, waar we een muur neerhaalden”, zegt David. “Waarop Saskia zei dat ik dat bruut deed. Vervolgens werd beslist om de originele brute muren te behouden, omdat ze synoniem staan voor de geschiedenis van het pand. Ook de nieuwe wanden zijn gestuct met een borstel, zodat ze er bruut uitzien.”

Beseft het koppel dat half Vlaanderen vanaf nu bij hen zal willen logeren? “Dat hopen we, althans! Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen een fijne tijd te bezorgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER