Seizoensarbeiders verblijven in Triamant Sint-Truiden, stad wil inkomsten gebruiken voor gedupeerden  

In de gebouwen van zorggroep Triamant in Sint-Truiden zijn een aantal seizoensarbeiders ondergebracht. Vorige maand hielp de gemeente een aantal bewoners van de serviceflats verhuizen, na het faillissement van de groep. Door de fruitplukkers er een plekje te geven, hoopt de stad geld terug te krijgen dat kan gebruikt worden voor het voormalige personeel en voor gedupeerde bewoners.

Een aantal seizoensarbeiders heeft een nieuwe thuis gevonden in de gebouwen van de zorgsite van Triamant in Sint-Truiden. Dat gebeurt op vraag van één fruitplukker, maar ook andere plukkers toonden interesse om hun tijdelijke werkkrachten in de gebouwen onder te brengen.

Verschillende bewoners van de gebouwen van Triamant trokken vorige maand weg na het faillissement van de zorggroep. Door de financiële problemen bleken zorgbehoevende bewoners toen in drie vestigingen van de zorggroep niet meer de nodige zorgen te krijgen.

Geld voor gedupeerden

De stad hoopt op deze manier geld terug te krijgen dat ze kan gebruiken ten voordele van het voormalige personeel en de gedupeerde bewoners. "Zo kunnen we de mensen die ontslagpremies moeten krijgen of ander geld te goed hebben van de groep Triamant toch een beetje helpen en hun pijn verlichten", zegt schepen van Sociale Zaken Pascal Monette (Open VLD).

Meest gelezen