© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Agfa-Gevaert boekt verlies van 14 miljoen euro

Mortsel -

Agfa-Gevaert heeft in het tweede kwartaal opnieuw rode cijfers opgetekend. Dat maakte de Mortselse beeldvormingsgroep woensdag bekend.

Bron: BELGA

De omzet van Agfa, dat onlangs zijn drukplatendivisie Offset Solutions van de hand deed, bleef in het tweede kwartaal op vergelijkbare basis stabiel op 287 miljoen euro. De aangepaste bedrijfswinst (ebit) kende meer dan een halvering tot 2 miljoen euro, terwijl het verlies met 1 miljoen toenam tot 14 miljoen euro.

Agfa wijst voor de rode cijfers onder meer naar ongunstige wisselkoersen, kosteninflatie in zijn tak HealthCare IT (software voor het raadplegen van medische beelden), een kwakkelende Chinese elektronica-industrie die weegt op de afdeling Digital Print & Chemicals (onder andere industriële printers en inkten) en “voortdurende druk op de marges” bij Radiology Solutions (toestellen en software voor radiologie) in China.

CEO Pascal Juéry toont zich wel tevreden over “aanzienlijke omzetgroei voor onze groeimotoren in HealthCare IT en Digital Print”. Hij verwijst met name naar Zirfon, de membraantechnologie van Agfa voor de productie van groene waterstof. De omzet daaruit groeit “exponentieel”. Agfa zet fors in op de technologie en investeert daarvoor zowat 40 miljoen euro in zijn site in Mortsel.

Voor heel 2023 blijft Agfa vasthouden aan een verwacht “herstel van de rendabiliteit tegenover 2022”. Het bedrijf leed in 2022 een nettoverlies van 223 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners