© Amerikaanse Kustwacht

Nederlander (64) zit drie dagen vast op onbewoond eiland: SOS op strand geschreven als noodkreet

Een 64-jarige Nederlander is na een hachelijk avontuur van drie dagen gered van een onbewoond eiland dat deel uitmaakt van de Bahamas.

De Telegraaf

Cay Sal is een afgelegen, onbewoond eiland dat zo’n 150 kilometer ten noorden van Cuba ligt. De gestrande Nederlander schreef met grote letters SOS in het zand, in de hoop om opgemerkt te worden. De Amerikaanse kustwacht deelde beelden van zijn noodkreet. Op de foto’s is ook een gezonken zeiljacht voor de kust van Cay Sal te zien. Vanuit de lucht werden ook zeilen en stukken plastic waargenomen. Vermoedelijk schuilde de Nederlander daar onder.

De man werd gered door de Amerikaanse kustwacht, die had gezien dat fakkels werden afgestoken nabij de gezonken zeilboot. Nadat de Nederlander vanuit de lucht werd gespot, werd er voedsel, water en een radio gedropt. Korte tijd later werd de gestrande man door een schip opgepikt. Waarom de zeiler in de problemen kwam, is niet duidelijk.

De zeezeiler verkeerde in goede gezondheid, aldus de kustwacht. “We zijn er trots op dat we het leven van deze man hebben gered”, zei onderofficier Craig. “Deze zaak is een perfect voorbeeld van waarom u over de juiste veiligheidsuitrusting op uw schip moet beschikken. Als de vuurpijl niet zou zijn gezien, zou er nu misschien geen goede afloop zijn geweest.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER