Advocaat viseert nu ook ouders van pesters die 13-jarige in Zelzate mishandelden en gaat klacht indienen

Advocaat Abderrahim Lahlali gaat ook achter de ouders van de tieners aan die de 13-jarige jongen in Zelzate vernederden en mishandelden. Het gaat om een klacht tegen onbekenden wegens poging tot doodslag en slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, dat bevestigt de advocaat.

Pieter Huyberechts

LEES OOK. Moeder van slachtoffer Zelzaatse ‘pestbende’: “Mijn dochter is doodsbang en durft niet meer naar buiten”

Het zijn schokkende beelden van een bende jongeren die andere jongeren aftuigen en uitschelden. Maar daar bleef het niet bij. Toen de oudere stiefzus van een 13-jarige slachtoffer besloot om de pesters te confronteren, werden zij en een vriendin ook aangevallen. Zelfs door de ouders van de pesters.

“Ik schat dat het groepje uit minstens tien mensen bestond. Tieners, maar ook een oudere man, een moeder en andere (jong)volwassenen. Ik wilde ze enkel vragen om normaal te doen”, vertelt de 16-jarige in een interview met Het Laatste Nieuws. Ze kreeg aanvankelijk te horen dat ze zich niet moest bemoeien maar al snel escaleerde de situatie. Haar vriendin werd door de moeder van een van de jongeren geduwd. “Mijn vriendin gaf die kleine, gedrongen vrouw een duw terug. Een dochter van die vrouw keerde zich daarop tegen mijn vriendin. ‘Niet tegen mijn moeder’, riep ze meerdere keren. Vervolgens werkte ze mijn vriendin tegen de grond”, klinkt het.

Uiteindelijk ging heel de groep rond het meisje staan. De zus van het 13-jarige slachtoffer werd op haar buurt vastgepakt, omhooggetild en op de grond gesmeten waarna ze ook gewurgd werd. Pas toen andere mensen tussenkwamen, konden de meisjes gered worden.

Naar aanleiding van deze feiten zal advocaat Abderrahim Lahlali ook een klacht indienen tegen de ouders van de pesters. Het gaat om een klacht tegen onbekenden wegens poging tot doodslag. Daarnaast is er ook een klacht voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De zus van de 13-jarige jongen die de groep pesters confronteerde, werd namelijk door de dokter twee weken arbeidsongeschikt verklaard. Ook tegen de ouders die niet aanwezig waren geldt de klacht, omdat die volgens Lahlali al wekenlang op de hoogte waren van de pesterijen en dus zijn ze volgens de advocaat medeplichtig.

Dinsdag vond een mars tegen zinloos geweld en tegen zware pesterijen door jongeren plaats in Zelzate. Zo’n duizend mensen stapten mee, een van de grootste protestmanifestaties die de kanaalgemeente ooit kende. Woensdag wordt een nieuwe protestmars georganiseerd, er worden dan nog meer mensen verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER