SOS betekent Save Our Souls.
USCG Southeast/X (Twitter)

Duitser na drie dagen gered van onbewoond eiland, maar met "SOS in het zand red je het niet"

Een Duitse man van 64 is gered op een onbewoond eiland. En dat heeft hij te danken aan afgestoken vuurpijlen (en niet aan de grote SOS-letters die hij in het zand had getekend). "Een perfect voorbeeld van waarom je de juiste veiligheidsuitrusting aan boord van jouw schip moet hebben", benadrukt de Amerikaanse kustwacht.

Het klinkt idyllisch, maar is het niet: vastzitten op een onbewoond eiland. De Duitser raakte in nood toen zijn zeilboot zonk. Hij zat uiteindelijk drie dagen vast op Cay Sal, een eilandje gelegen tussen Florida, Cuba en de Bahama's.

Op beelden is te zien hoe de man een verblijf voor zichzelf had gebouwd op het eiland. Hij werd vanuit de lucht opgemerkt, omdat hij lichtkogels afvuurde. Ook had hij groot "SOS" in het zand geschreven.

De kustwacht dropte vervolgens vanuit de lucht eten, drinkwater en een radio om te communiceren. Hij kon uiteindelijk met een boot van de kustwacht worden opgepikt. De Duitser verkeerde in goede gezondheid. 

"Deze zaak is een perfect voorbeeld van waarom je over de juiste veiligheidsuitrusting op een boot moet beschikken. Als de vuurpijl niet zou zijn gezien, zou er nu misschien geen goede afloop zijn geweest", aldus de reddingsdiensten.

Eerder meldde de Amerikaanse kustwacht dat het om een Nederlander ging. Ze hebben via X, het voormalige Twitter, laten weten dat die informatie fout is. Volgens hen heeft de man, die gered werd op het onbewoonde eiland, de Duitse nationaliteit. Daarom heeft VRT NWS het artikel aangepast. 

Meest gelezen