© Shutterstock

16-jarige verwondt 8-jarige jongen bij mesaanval in Duitse school

Een 16-jarige leerling heeft woensdagochtend in een school in het Saksische Bischofswerda een 8-jarige jongen met een mes gestoken. De jongen raakte daarbij zwaargewond en werd per helikopter naar het ziekenhuis overgebracht. De dader werd overmeesterd en naar het ziekenhuis gebracht.

Laurence Torck
Bron: BELGA, Bild

Volgens Bild was de 16-jarige door het gebouw aan het rennen toen een leerkracht woensdagochtend alarm sloeg. De basisschool en de middelbare school liggen naast elkaar.

De tiener verwondde de 8-jarige aan het hoofd en hals. Die laatste verkeert niet in levensgevaar maar werd wel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens Bild kwamen alle beschikbare politiepatrouilles ter plaatse, bestormden ze de basisschool en omsingelden ze het gebouw. De leerlingen werden in veiligheid gebracht en de klaslokalen werden geëvacueerd. Naast de jongen van 8, raakte niemand anders gewond. De kinderen en hun families worden opgevangen door het crisisinterventieteam.

Wat de 16-jarige tot deze draad dreef, is nog onduidelijk. Er zou geen motief zijn, aldus de politie. De jongeman werd gearresteerd, meldt Bild. Hij zou zich hebben verwond toen hij het gebouw in brand probeerde te steken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer