© BELGA

Wouter Vrancken: “Veel getraind op afwerken, scoren moet iets vanzelfsprekends zijn”

Wordt de derde de goede keer in Europa voor KRC Genk? Na de ontgoochelingen tegen Servette Genève en Olympiakos moet Adana Demirspor over de knie worden gelegd om alsnog de poules van de Conference League te halen. Geen sinecure, beseft coach Wouter Vrancken.

Marnik Geukens

Het is niet lang zoeken naar hét gespreksonderwerp voor de thuismatch van donderdagavond: wie trapt eindelijk die bal(len) eindelijk eens vlotjes tegen de netten? De leemte van topschutter/Gouden Schoen Paul Onuachu kon nooit worden ingevuld, bovendien ontbreken met infiltreur Heynen, passeur Trésor en hazewind Paintsil nóg drie belangrijke offensieve troeven.

“Toch zeggen de statistieken dat we heel veel goed doen”, aldus Vrancken. “Ik heb het niet alleen over de expected goals maar ook over het aantal balrecuperaties, passes én beslissende passes in het laatste gedeelte van het veld. Alleen moet die bal tegen de netten. Daar leggen we ook op training de focus op. We proberen de spelers veel te laten scoren. Ze moeten dat gevoel kunnen vasthouden, uiteindelijk moet scoren iets vanzelfsprekends zijn als je in een goeie positie komt.”

Bonsu Baah en Oyen

Of de jongeren Bonsu Baah - “hij is klaar, je moet je alleen afvragen of hij gevaarlijker is wanneer hij start of invalt” - en Oyen - “je voelt op training dat hij op de goede weg is” - een hoofdrol kunnen vertolken, is nog niet duidelijk. Vrancken wacht veel denk- en puzzelwerk, een heel verschil met vorig seizoen, toen de ploeg zichzelf zette. “Ook Ait El Hadj kan een rol als Trésor aan, Fadera kan op beide flanken uit de voeten, toonde hij tegen PAOK. We hebben nog veel mogelijkheden.”

Beetje zoals Olympiakos

Vrancken weet wel dat met Adana Demirspor weer een ervaren tegenstrever met veel individuele kwaliteit op bezoek komt. “Een beetje zoals Olympiakos, ook zij hebben graag de bal. Al beschikt Demirspor over meer snelheid, ze schakelen heel goed om. Olympiakos voetbalde veel meer vanuit de organisatie. Maar het wordt een duel tussen twee ploegen, die willen voetballen. Dat zijn altijd aangename matchen.”

Wat is voor Vrancken straks een goeie uitgangspositie? “Ik zou kunnen zeggen een zege met twee goals verschil. Maar dat zou ik een beetje respectloos vinden. We willen winnen en één keer je op voorsprong staat, wil je natuurlijk doorzetten wanneer het kan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer