Daders en slachtoffer tweede pestfilmpje Sint-Truiden geïdentificeerd

Het slachtoffer en de daders van het tweede pestfilmpje van dit jaar uit Sint-Truiden, zijn geïdentificeerd. Vorige week vrijdag kreeg de politie en het Limburgse parket het filmpje in handen, daarop was te zien hoe het slachtoffer op de knieën moest gaan zitten en zich excuseren tegenover een figuur die zich "El Patron" noemde. 

Het tweede filmpje is gemaakt aan het station van Sint-Truiden. Een jongen moet op de knieën gaan en zich excuseren tegenover een andere jongen. “Sorry “El Patron”", hoor je hem zeggen. Enkele andere jongeren staan erbij en kijken ernaar. Een van hen filmt het gebeuren. Intussen zijn de daders en het slachtoffer bekend bij de politie, die heeft al enkele van hen ondervraagd. Daaruit blijkt dat de feiten gaan over een relatie. Niemand van de betrokkenen heeft een klacht ingediend, maar de politie zet het onderzoek wel voort.

Geen verband met eerder filmpje

Het tweede filmpje heeft volgens de politie niets te maken met een eerder zeer schokkend filmpje uit Sint-Truiden waar een jongen met de broek op de enkels zich op een gelijkaardige manier moet verontschuldigen. Alleen moet het slachtoffer hier de grond kussen, als hij dat weigert, krijgt hij enkele raak gemikte schoppen van omstaanders terwijl hij halfnaakt op de grond ligt. Dat filmpje is gemaakt in de Cicindriawijk, kortbij de Grote Markt. Ook over dit filmpje loopt nog een onderzoek door de politie en het Limburgse parket.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er filmpjes circuleren over jongeren in Sint-Truiden die zwaar vernederd worden door iemand die zich “El Patron” noemt. Anderhalf jaar geleden werd de toen 16-jarige Elias zwaar gepest in dezelfde omstandigheden, ook daar waren de daders bekend. Het ging toen om 3 minderjarigen die een herstelbemiddeling en een leerproject kregen opgelegd door justitie. Met dat leerproject moesten daders een inzicht krijgen wat hun actie betekent voor hun slachtoffer. Deze drie jongeren hebben niets te maken met de filmpjes die dit jaar zijn gemaakt in Sint-Truiden.

Meest gelezen