Sarah De Backer (links in beeld) en Ilse -dochter van Bertram (midden)- de Coninck (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Sarah De Backer (links in beeld) en Ilse -dochter van Bertram (midden)- de Coninck (rechts). © Joeri Seymortier

Waarom ontslaat regionale zender AVS twee topvrouwen op staande voet? “Deze beslissing is unaniem genomen”

Bij regionale zender AVS zijn algemeen directeur Ilse De Coninck en tv-figuur Sarah De Backer op staande voet ontslagen door de raad van bestuur. Dat bevestigt Sam Baro, dagelijks bestuurder van de zender. Een reden wordt officieel niet genoemd, al komt voor velen het ontslag van de boezemvriendinnen niet helemaal onverwacht. “Dat beide dames toen lieten weten de week erna naar Spanje te vertrekken, was de druppel”.

  1. OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsniveau mogen optrekken?

    OPROEP. Vindt u dat kleinere festivals het geluidsni­veau mogen optrekken?

    Copacobana, het festival dat eind juni het Rozebroekenpark inpalmt, is een crowdfunding gestart om een boete te betalen. Bij de vorige editie hebben ze de geluidsnormen die de stad oplegt, overschreden. En dat terwijl er al inspanningen gedaan werden om het geluidsniveau te dimmen. De Student Kick-Off en Gent Jazz krijgen echter een uitzondering op de geluidsregels. De boxen staan steeds stiller maar volgens sommigen heb je toch wat meer decibels nodig om in de sfeer te komen. Volgens het stadsbestuur moeten festiviteiten in woonzones na twaalf uur de volumeknop naar beneden draaien. Maar wat vindt u? Moeten we flexibeler zijn met de geluidsregels voor kleinschalige festivals in onze bruisende stad? Waarom (niet)? Of heeft u andere ideeën om zowel de feestvierders als andere inwoners tevreden te houden?
    Gent
  2. “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators
    PREMIUM

    “Mag ik u even bezwepen, meneer?”: senioren in Gents rusthuis worden wild van handboeien, zweepjes en vibrators

    “Jawadde, waar moet ik dat steken?” Het 25-koppige publiek in woonzorgcentrum Zonnebloem in Gent keek gisteravond érg benieuwd naar de schatkist met seksspeeltjes en erotische snuisterijen die de Upper-at-home-consulente had uitgestald. Omdat ook voor senioren seksueel welzijn hoog op de agenda staat, vond donderdag de eerste Upperdare-avond plaats in het rusthuis. Leerrijk, maar er werd ook gelachen. “Daar werd vroeger niet over gepraat, hoor”, klonk het al snel tijdens de spannende, maar leuke uiteenzetting. Onze reporter was erbij aanwezig en keek ervan op hoe geïnteresseerd de ouderen waren.
    Gent