Busje met bejaarden moet uitwijken voor ziekenwagen en belandt in gracht, één inzittende naar ziekenhuis

Het busje belandde zijwaarts in de gracht.© jve

Jabbeke -

De hulpdiensten moesten woensdag rond 16.30 uur uitrukken voor een ongeval in de Oosternieuwweg in Varsenare. Een busje met vijf oudere mensen moest daar uitwijken voor een ambulance en belandde in de gracht. Eén iemand moest naar het ziekenhuis.

Junior Verbeeke

Het ongeval gebeurde rond 16.30 in de Oosternieuwweg in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke. Het busje vervoerde toen vijf oudere mensen richting een woonzorgcentrum. Toen er op een smalle polderbaan een ambulance wou passeren, ging het busje opzij. Maar daardoor belandde het voertuig zijwaarts in de gracht. De bewuste ambulance stopte meteen, terwijl er nog een andere ziekenwagen werd gevorderd. (lees verder onder de foto)

© jve

Onder de indruk

De MUG kwam uit voorzorg ter plaatse. Ook de brandweer werd erbij gehaald omdat enkele bejaarden niet op eigen kracht uit het busje raakten. Zij werden geholpen door de pompiers. Onder hen ook één hoogbejaarde, dementerende dame. “Zij werd naar het ziekenhuis gebracht”, aldus Julien Verlinde van de Hulpverleningszone 1. De andere inzittenden bleven gelukkig ongedeerd, maar waren wel onder de indruk.

Doorgaand verkeer in de Oosternieuwweg was een tijdje niet mogelijk tot alle vaststellingen gedaan waren en het busje getakeld werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen