Jair Bolsonaro© AP

Braziliaanse oud-president Bolsonaro opgenomen in ziekenhuis

De voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro is woensdag opgenomen in een ziekenhuis in Sao Paulo voor “routineonderzoeken” die te maken hebben met de gevolgen van de steekpartij uit 2018, zo heeft zijn advocaat meegedeeld.

jvh
Bron: BELGA

“Deze onderzoeken hebben tot doel om zijn klinische gezondheid te evalueren, met name zijn spijsvertering en darmkanaal”, zo legde advocaat Fabio Wajngarten uit op X, het vroegere Twitter.   

De 68-jarige Bolsonaro sukkelt met tal van gezondheidsproblemen sinds hij in 2018 tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen met een mes in de buik werd gestoken. Hij werd al meermaals geopereerd. 

Bolsonaro moest vorig jaar bij de presidentsverkiezingen het onderspit delven tegen de huidige linkse president Luiz Inacio Lula da Silva. In juni werd de populist veroordeeld tot acht jaar onverkiesbaarheid vanwege de verspreiding van desinformatie over zijn verkiezingsnederlaag.  

Daarnaast loopt er ook nog een politieonderzoek tegen Bolsonaro naar de vermoedelijke verduistering van cadeaus die hij als staatshoofd van andere landen had ontvangen. Naaste medewerkers zouden die verkocht hebben om hem illegaal te verrijken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer