Onze vijf leerkrachten in gesprek met minister Ben Weyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze vijf leerkrachten in gesprek met minister Ben Weyts. © ID/ Sebastiaan Franco

Onderwijsminister Ben Weyts gaat zijn barslecht rapport ophalen bij 5 leraren: “Denkt u dat iemand van 67 nog competent genoeg is om voor de klas te staan?”

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) krijgt een rampzalige score in onze exclusieve bevraging bij 1.500 leerkrachten. Met dit rapport onder de arm leggen vijf leerkrachten de minister het vuur aan de schenen. Ze schotelen hem hun frustraties voor en stellen de vragen die hen al een hele tijd bezighouden. Over het blijvende lerarentekort, de verstikkende werkdruk en de dalende onderwijskwaliteit. “Meneer Weyts, u bent de schietschijf van de leerkrachten.”

105 reacties

  • Maurice Van Loock

    8 maanden geleden
    Hij is onbekwaam, en geen minister waardig, NVA verpest alles, onderwijs, stikstofprobleem, pfas probleem, hoogspanningslijn, natuurherstel, Ineos debacle, kinderopvang enz..in alles een dikke 0..
  • Celine Claeys

    8 maanden geleden
    Waarom zouden leerkrachten niet op hun 67 jaar nog voor de klas kunnen staan? Als ze fysiek nog gezond zijn en met steun voor de administratieve taken, EN als ze er zelf voor kiezen.
  • Rita Verhasselt

    8 maanden geleden
    Weyts is niet de enige die gebuisd is! De kwaliteit in België gaat al jaren achteruit. Overal is er een personeelstekort. Schuldenberg die niet te overzien, ondanks dat "Vlamingen" enorm veel belastingen betalen! Er wordt met Geld gesmeten, zonder enige vorm van controle. Geen controle in overheidsdiensten, laks beleid bij overlast, asielbeleid dat al jaren een groot fiasco is.Zorg dat mensen het beter hebben in eigen land. En stuur degene terug die zich niet ad regels houdt.
  • Gino Denil

    8 maanden geleden
    Ze hebben het graag over de levensverwachting van deze die binnen 80 jaar oud worden. Maar internationaal onderzoek toont aan dat momenteel mannen gemiddeld het oudst worden in Australië. En dat is dan goed voor 74,1 jaar. Hier is dat nog een jaar lager. Bijna de helft haalt zelfs de 70 niet. Laat staan dat ze gezond voor de klas zouden staan op 67.
  • Liliane Vervliet

    8 maanden geleden
    Het is NIET Ben Weyts beste ouders ,het is de manier van (niet) opvoeden dat aan de basis ligt van deze situatie.Sinds een aantal jaren is de neergang een feit,leerkrachten zijn aan handen en voeten gebonden door regels .Anderstaligen halen het niveau omlaag maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden.