Kunstenares kon na ongeval nauwelijks nog schilderen, nu mag ze exposeren in Parijs

© EVB

Na een ongeval zeventien jaar geleden kon kunstenares Inge Kennis (38) niet meer schilderen, maar in het najaar exposeert ze wel in Parijs. “Ik kan niet ontkennen dat ik vereerd ben”, zegt de Haachtse.

Erik VAN EYCKEN

Zeventien jaar geleden sloeg het noodlot toe voor kunstenares Inge Kennis uit Haacht bij Leuven. Ter hoogte van de Primus-brouwerij werd ze op de moto gegrepen door een wagen. Pas acht jaar later en met de steun van haar toenmalige vriend, Breeënaar Koen Wellens, kon de vrouw weer goed stappen.

“Het was een bijzonder zware periode in mijn leven”, vertelt Kennis. “Toch heb ik van de voorbije zeventien jaar veel opgestoken. Ik kon niets meer: niet stappen, niet zelfstandig eten, niet alleen wonen... Specialisten gaven me geen enkele garantie. Samen met Koen vond ik de kracht om stapsgewijs aan mijn carrière te werken en mijn passie voor de natuur te volgen.”

“Voor het ongeval schilderde ik niet professioneel”, zo gaat de vrouw verder. “Met een tentoonstelling die vanaf eind april loopt in het Natuurpunthuis in Bree wil ik Koen bedanken.”

Tentoonstelling Bree van 29 april tot 23 juli. Expo Louvre Parijs: 20 tot en met 22 oktober. www.ingekennis.com.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen