Getty Images / Photo News
Volledig scherm
© Getty Images / Photo News

Nieuwe staatsbon is enorm succes: “Al voor meer dan een miljard euro ingeschreven en de dag is nog niet om”

De nieuwe staatsbon op een jaar neemt een vliegende start. Volgens Jean Deboutte, directeur bij het Agentschap van de Schuld, staat het zo goed als vast dat er al voor meer dan een miljard euro is ingeschreven, zo vertelt hij aan onze redactie. “En de dag is nog niet om.” Door de grote belangstelling ondervonden geïnteresseerde spaarders af en toe technische problemen om in te tekenen via de overheidssite, maar dat euvel lijkt grotendeels van de baan.

187 reacties

  • Geert Tamsyn

    9 maanden geleden
    Belastingbetaler betaalt de intresten, maar veel minder dan wanneer de staat moet gaan lenen bij de banken. Zowel de intekenaars als de belastingbetalers doen hier winst mee.
  • edgard gielis

    9 maanden geleden
    ik betrouw hem niet is van CD&V zoals in der tijd alles verloren door die partij te geloven ARCO sparen was ook veilig dat heb ik gezien
  • Gustave Olbrechts

    9 maanden geleden
    Heel tof allemaal , maar de raad van state heeft nog geen groen licht gegeven. En als ze na 1 September met een njet komen zijn we allemaal goed in zak gezet. Eerst wachten op de goedkeuring en dan met die staatsbon komen , zo gadget moeten zijn. Maar deze minister loopt weer te snel van slag.
  • Arne den vlaminck

    9 maanden geleden
    iedereen wakker??? dat denk ik niet, die 2.8% wordt betaald met .... niet de opbrengst want de staat zit met zijn gat vol schulden dus dat geld gaat in de bodemloze put, dus met ... belastinggeld dwz in plaats van opbrengen zal vooral het de minder kapitaal-krachtigen weer geld kosten. Volksverlakkerij eersteklas.
  • Marc Van der Vloedt

    9 maanden geleden
    Nu maar hopen dat ze niet te nauw kijken als men over de 980 € vrijstelling gaat (bij een inleg van 34875,44 €) en zo bij de (int)rest van het spaargeld (nog eens) 30 % kunnen "afromen".