Rechts: Vlaams minister voor Justitie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Vlaams minister voor Justitie Zuhal Demir (N-VA). © Getty Images / Photo News

Niet langer de lokale wijkagent, maar wel ‘Inspecteur AI’ spoort criminaliteit bij verdachte ondernemingen op

PolitiekEen slim computerprogramma dat met behulp van een ‘criminaliteitsscore’ verdachte ondernemingen aanwijst, waarna politie en inspectie eerst dáár op bezoek gaan: dat is de digitale speurhond die de Vlaamse regering vorig jaar aankocht. Sindsdien liepen al honderden bedrijven tegen de lamp. Vlaams minister voor Justitie Zuhal Demir (N-VA) wil het proefproject nu uitbreiden naar álle Vlaamse steden en gemeenten. Hoe gaat ‘Inspecteur AI’ juist in zijn werk? En welke bedrijven zijn sneller verdacht?

12 reacties

  • Claudette Hove

    9 maanden geleden
    Alles wat fraude of misdrijven kan opsporen, is aan te moedigen.
  • wesley netnem

    9 maanden geleden
    Waarom hebben wij dan nog 6 regeringen en 3 gewesten en ik weet niet hoeveel Politici en medewerkers Nodig in dit land ? terwijl geen enkele Dienstverlening of Zorginstelling nog echt werkt !? Mss ook vervangen door een AI programma ? Kunnen zeker 5 regeringen en de gewesten op het schop !!?
  • Geert Van den Berghe

    9 maanden geleden
    De volgende stap is voor heel de bevolking te bespioneren in doen en laten. Akkoord dat dit dan ook de politiek controleert. Het programma 'Big Brother' verbleekt met wat ons nog allemaal te wachten staat. Elk foutje gaat opgemerkt en bestraft worden. Hoogtijd dat de mensen eens wakker worden. Maar ik vrees dat het te laat is.
  • gust van langenhove

    9 maanden geleden
    Een slim computerprogramma om de uitstoot per bedrijf vast te stellen en de vergunnig intrekken ook die vuile staalfabrieken .
  • Pat Debal

    9 maanden geleden
    Voor dat hebben ze geld maar voor de politie hebben ze geen geld om betere uitrustingen te kopen dat is typisch N-VA