© Hammertime

“Overijverig” veilinghuis zet flitspaal te koop, maar burgemeester is ‘not amused’: “Dit kan niet de bedoeling zijn”

Schoten, Antwerpen -

Het Antwerpse veilinghuis Hammertime veilt vanaf 29 augustus allerlei voertuigen en ander materiaal van de gemeente en politiezone Schoten. Een wel erg opmerkelijk voorwerp dat te koop wordt aangeboden, is een flitspaal. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) zegt echter niet op de hoogte te zijn, en laat de verkoop annuleren.

Bron: BELGA

“Word jij de eerste Belg met een privéflitspaal in zijn tuin?” Met die wervende zin opende Hammertime donderdag zijn communicatie over een geplande veiling van onder meer vier voormalige dienstvoertuigen en vijftien inbeslaggenomen voertuigen van de politiezone Schoten, naast een bulldozer en 260 achtergelaten of gestolen fietsen in eigendom van de gemeente. Een werkende flitspaal moest de eyecatcher van de veiling worden.

© Hammertime

“Ik heb al zowat alles te koop aangeboden in mijn carrière, maar nog nooit een flitspaal”, lacht Steven Teughels van Hammertime. “De paal komt volledig met bekabeling. Ik ben geen specialist, maar laat me vertellen dat iemand met wat technische kennis hem zeker weer aan de praat krijgt. We mikken dus op liefhebbers, of natuurlijk op haters die er iets anders mee van plan zijn.”

De burgemeester van Schoten, Maarten De Veuster, reageert echter ‘not amused’ op het nieuws. “Als dit klopt, is het in ieder geval nooit politiek afgetoetst”, geeft hij aan. “We gaan contact opnemen met Hammertime, want we zijn helemaal niet van plan een flitspaal te verkopen. Mogelijk is er te overijverig genoteerd dat alles wat in een bepaald magazijn ligt opgeslagen, geveild wordt. Maar het kan echt niet de bedoeling zijn dat iemand een flitspaal van ons koopt om die vervolgens bijvoorbeeld in zijn tuin in brand te steken.”

Intussen is de verkoop van de flitspaal weer ingetrokken door het veilinghuis. “Blijkbaar is er een interne fout gebeurd en werd de flitspaal bij de te verkopen goederen geplaatst”, klinkt het nu bij Hammertime. “Dit kavel zal worden ingetrokken en zal dus niet worden verkocht.”

© Hammertime

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer