Luc Daelemans

Virga Jessefeesten in Hasselt starten met de voorbereidingen en zoeken duizenden vrijwilligers

De concrete voorbereidingen voor de Virga Jessefeesten zijn al van start gegaan. Over een jaar vindt de 47ste editie van de feesten plaats in Hasselt en het Virga JessecomitĆ© zoekt daarvoor nog heel wat vrijwilligers. "We hebben duizenden mensen nodig om er een groot feest van te maken", verteltĀ Kris Pattyn van het comitĆ©.

Het Virga JessecomitĆ© is gestart met de concrete voorbereidingen voor de Virga Jessefeesten in Hasselt. Tijdens de feesten staat de ommegang van het beeld van Virga Jesse, zoals Maria in Hasselt wordt genoemd, centraal. Typisch voor de feesten zijn de versierde straten. StraatcomitĆ©s, of rotten in het dialect, versieren hun straat met vlaggen en bloemen.Ā 

"We zijn al een paar jaar bezig met voorbereidingen achter de schermen, maar er moet nog een hoop gebeuren", zegt Kris Pattyn van het Virga JessecomitƩ. "Het thema is bekend, namelijk "Gesterkt door Maria Virga Jesse", en de grote lijnen zijn al uitgetekend. Nu gaan we concreet aan de slag door mensen te zoeken die ons kunnen helpen met alles uit te voeren. Wat we nu dus moeten doen, is vrijwilligers zoeken. We hebben duizenden mensen nodig om er een groot feest van te maken."

Vrijwilligers

Het comitƩ zoekt verschillende soorten vrijwilligers voor allerlei taken. "We zoeken zowel mensen die willen helpen met de praktische kant, zoals bijvoorbeeld de straten versieren. Maar we zoeken ook mensen met extra ideeƫn. Er is nog heel veel ruimte voor creativiteit, dus als mensen met een goed idee, zijn ook zeker welkom", vertelt Pattyn.

Het beeld van Virga Jesse wordt tijdens de ommegang door de straten van Hasselt gedragen
Luc Daelemans

De komende maanden gaat het comitƩ op verschillende manieren op zoek naar vrijwilligers. "Binnenkort valt de campagnekrant bij alle Hasselaren in de bus. Iedereen zal dus kennis kunnen maken met onze nieuwe campagne. We gaan dinsdag 29 augustus ook in samenwerking met de stad Hasselt met een promotie container op de wekelijkse markt staan. We hopen om daar al wat mensen warm te maken om te komen helpen."

Iedereen mag zich aanmelden, ook mensen die niet van Hasselt zijn

Kris Pattyn van het Virga JessecomitƩ

Mensen die geĆÆnteresseerd zijn om vrijwilliger te worden, kunnen terecht op de website van de Virga Jessefeesten. "Iedereen mag zich aanmelden, ook mensen die niet van Hasselt zijn. Iedereen is welkom, want dit feest is echt een totaalbeleving", besluit Pattyn.Ā 

Meest gelezen