© kh

Inwoners mogen mee nadenken over verkaveling ‘Bruisend Zolder’

Heusden-Zolder -

Heusden-Zolder nodigt alle inwoners uit voor een participatiemoment op 26 september over de ontwikkeling van het nieuw verkavelingsproject ‘Bruisend Zolder’.

De gemeente is eigenaar van twee strategische sites aan en nabij het Heldenplein in Zolder-Centrum. Deze sites worden verkocht aan projectontwikkelaars onder voorwaarden. “Er is daar veel potentieel om een maatschappelijke meerwaarde te realiseren voor de dorpskern”, aldus burgemeester Mario Borremans (GOED). Het gaat om het oude CVO-gebouw achter het gemeentehuis in de Molenstraat en om een groen, hellend terrein tussen het gemeentehuis en de Ringlaan. Het plan omvat een divers woonaanbod, extra winkelruimte, ruimte voor één of meerdere horecazaken en wellicht ook een ondergrondse parking.

“In dit proces is de inspraak van de lokale bevolking cruciaal. We willen samen met de burgers nadenken over de lokale behoeften en hoe we deze het best kunnen vervullen”, benadrukt de burgemeester. “Input van de buurt is niet alleen gewenst maar ook nodig voor het slagen van ‘Bruisend Zolder’”, vindt schepen van Ruimtelijke Ordening, Isabelle Thielemans (cd&v).

Naast de ontwikkeling van functionele ruimtes krijgt het Heldenplein ook een make-over met hoogwaardige architectuur en vergroening. Wie wil meedenken over de toekomst van Zolder, kan zich inschrijven via de website van het gemeentebestuur of telefonisch op 011/80.80.80.

“Naast een uitgebreide uitleg over het project, krijgt iedereen de kans om zowel bezorgdheden als frisse ideeën te delen”, aldus het lokaal bestuur. Het evenement vindt plaats op 26 september in de raadzaal van het gemeentehuis en start om 19 uur. (zb)

© Karel H.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer